NALINI FIETSKLEDING - MATERIALEN

Alle Nalini fietskleding wordt ontworpen bij Moa Sport in Italië. Alle productieprocessen bevinden zich hier onder één dak: van de ontwikkeling en productie van materialen tot kant-en-klare producten. Hier gaat meer dan veertig ervaring achter schuil, waarin steeds nauw is samengewerkt met professionele coureurs en waarbij voortdurend research werd gedaan in het Moa Lab, een hightech laboratorium waar innovatieve en technische oplossingen worden bedacht. Alle gebruikte materialen hebben diverse intensieve testen ondergaan voor ze uiteindelijk in fietskleding van Nalini zijn verwerkt. Ervaring en innovatie, technologie en de door 'Made in Italy' gegarandeerde kwaliteit van Nalini wielerkleding zijn de pijlers onder een uniek merk en een uniek bedrijf. 

 

MOA PASVORM

De pasvorm (klik hier voor de Nalini maattabellen) is een van de voornaamste kenmerken van technische kleding, waarbij de bewegingsvrijheid uiteraard voorop staat. Moa Lab heeft op basis van lichaamsanatomie en gebruik drie verschillende pasvormen ontwikkeld om zo tegemoet te komen aan de wensen van iedere fietser, van prof tot amateur.

XRace

Zeer nauw aansluitende pasvorm, waarbij de fietskleding het lichaam als een tweede huid omhult. Ontwikkeld om maximaal te kunnen presteren.

Race

Nalini fietskleding met een anatomische en ergonomische pasvorm, voor de veeleisende fietser.

Regular

Nalini fietskleding met een standaard pasvorm, waarbij bijzondere aandacht is uitgegaan naar het draafcomfort.

MOA MATERIAAL

Air Moa

Air Moa-materiaal is speciaal ontwikkeld om een fietser optimaal tegen de wind te beschermen en thermische protectie te bieden. Alhoewel dit materiaal bijzonder licht is, droogt het snel en kent het een lange levensduur. Om tegemoet te komen aan de verschillende protectiebehoeften zijn er vier versies van Air Moa, afhankelijk van gewicht, behandeling en membraan.

Cold Moa

Cold Moa-materiaal houdt het lichaam, dankzij de hoge thermische isolerende en ademende werking, warm en droog, zelfs bij extreemkoud weer. Elastische garens dragen daarbij zorg voor een uitzonderlijke pasvorm en een aangenaam zacht draagcomfort. Om tegemoet te komen aan de verschillende behoefte aan thermische protectie is Cold Moa er in drie varianten, afhankelijk van gewicht, behandeling en membraan.

Hot Moa

Hot Moa-materiaal onderscheidt zich door de grote ademende werking en het lage gewicht. Het houdt het lichaam koel en droog, bij zowel extreem hoge als bij meer gematigde temperaturen. Elastische garens dragen daarbij zorg voor een uitzonderlijke pasvorm en een aangenaam zacht draagcomfort. Hot Moa is er in drie verschillende varianten, afhankelijk van gewicht, behandeling en membraan.

Water Moa

Dankzij de waterdichte en ademende werking houdt Water Moa het lichaam droog en warm, zelfs bij zware regenval. Daarnaast is dit materiaal licht van gewicht en ontzettend duurzaam. Water Moa is er in twee varianten, afhankelijk van gewicht, behandeling en membraan.

Wool Moa

Wool Moa is gemaakt van 100% merino-wol, dat een grote ademende werking heeft en aangenaam zacht aanvoelt. Bovendien heeft Wool Moa een natuurlijke thermoregulerende werking, waardoor het lichaam lekker koel blijft bij warm weer en aangenaam warm bij koudere temperaturen. Wool Moa is er in twee verschillende gewichtsvarianten.

MOA BEHANDELINGEN

Moa Nanodry

Het bijzondere van deze behandeling zit hem in het feit dat waterdichtheid wordt gecombineerd met de ademende werking van het materiaal. Daardoor wordt beperking van traditionele regenkleding, die vaak minder geschikt is voor gebruik onder droge omstandigheden, opgeheven. Nalini fietskleding die is behandeld met Moa Nanodry kan zelfs bij zonnige weersomstandigheden worden gedragen, waarbij maximale waterdichtheid gegarandeerd is, mochten de weersomstandigheden plotseling omslaan. Daarnaast is het snel drogend.

Moa Manto W.R.T.

Een revolutionaire waterdichte behandeling, waarbij regendruppels als het ware van het materiaal afparelen. Daarnaast heeft het een afstotende werking op olie en vuil en voorkomt het dat dit in de vezels van het materiaal kan doordringen. Onder de streep is er dus niet alleen sprake van maximale protectie, maar eveneens van makkelijk onderhoud en een langere levensduur.

Moa Mantodry

Dankzij deze behandeling wordt transpiratievocht snel afgevoerd in plaats van dat het word opgenomen door het materiaal. De geoptimaliseerde synthetische vezels zorgen voor een continue verdamping en een meer effectievere warmte-uitwisseling. Dat resulteert in een voortdurend fris gevoel aan de huid.

Moa Cold Black

De Cold Black technologie is een speciale behandeling, waardoor donkere materialen zonnestralen reflecteren en een UV-bescherming van minimaal UPF30 garanderen. Ideaal voor zomerse dagen met een hoge zonnekracht.

MOA MEMBRANEN

Moa Mantotex

Een thermoregulerend membraan dat uitstekende bescherming biedt tegen water en wind en zorgt voor een microklimaat tussen huid en materiaal door transpiratievocht snel af te voeren. Het extreem lage gewicht en de vormvastheid staan garant voor een uitmuntend comfort, zonder de specifieke functionaliteit aan te tasten. Dit alles maakt Moa Mantotex tot een van de meest geschikte membranen voor gebruik in fietskleding.

Moa Mantovent

Een ademende, waterafstotende en winddichte coating, Dankzij de samenstelling (100% pu) en de unieke polymeerstructuur heeft het een grote beschermende werking, een lange levensduur en kan het tegen een stootje. Tegelijkertijd voelt het zacht aan en is het elastisch en licht. 

 

 

 

  • Rogelli fietskleding
  • AGU
  • Löffler
  • Alé Cycling
  • Ass Savers
  • Hornit
  • Muc off
  • Ettix
  • Sigma
© 2011 - 2024 Dress2Bike | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel